Хуманитарна акција Централе СЕМС

Свратиште за децу и омладину у Новом Саду постоји једанаест година. Свратиште у Булевару ослобођења 39 је у систему социјалне заштите кao изузетно важна институција за овај град, где је велики број деце препуштен уличним ситуацијама. Корисници ове установе су деца од 4 до 19 година, која су због својих прилика принуђена на то да просе и раде на улици, едукативно и здравствено занемарена управо због тих ситуација. Овде имају сва три оброка и ужину, при чему сама помажу у спремању и сервирању, а између оброка раде домаће задатке и организују креативне и едукативне радионице. Свратиште има и засебна купатила и санитарни чвор за дечаке и девојчице.

У оквиру заједничке хуманитарне иницијативе Акционарског друштва „Електромрежа Србије“ и Синдиката ЕМС, Радомир Петровић, Владимир Смилић и Драган Шарић, синдикални активисти Централе Синдиката ЕМС, реализовали су хуманитарну акцију донације конзервиране хране, одеће и других потребних ствари деци Свратиштa за децу и омладину у Новом Саду.