Уредбе и наредбе: Пандемија COVID-19 вируса

VI седница Скупштине Синдиката ЕМС

На редовном пролећном заседању Скупштине Синдиката ЕМС, која је одржана у суботу 26. марта, у Врњачкој Бањи, донесено је неколико важних организационих, оперативних и акционих одлука.
Донета је одлука да се Оснивачу ЕМС АД – Влади Републике Србије, упути Захтев за повећање вредности радног часа кроз анексирање Колективног уговора за ЕМС АД.


Због великих проблема у раду синдикалне централе Синдиката ЕПС, одлучено је да се Синдикат ЕМС прикључи стабилној синдикалној централи – Самосталном синдикату радника енергетике Србије, са чијим активистима већ дуже време има добру сарадњу. Као први корак у овој процедури највиши орган Синдиката ЕМС је усвојио потребне статутарне измене.


Једногласно су усвојени Извештај о раду Централе СЕМС у 2021. години и План рада за 2022. годину. У отежаним – пандемијским условима, реализован је већи део планираних активности Централе Синдиката ЕМС за 2021. годину. Према Споразуму о планирању и праћењу реализације међусобних обавеза, председник Синдиката ЕМС је у договореном року доставио Послодавцу ЕМС АД извештаје о утрошеним средствима за превенцију радне инвалидности и рехабилитацију запослених, за Спортску секцију СЕМС и средствима утрошеним за Фонд солидарности. Фонд Солидарности ЕМС је у протеклој години био веома активан, у циљу благовременог пружања материјалне помоћи својим члановима и породицама чланова Фонда, у случајевима социјалних ситуација одређених Правилником Фонда Солидарности ЕМС. Успешно је реализован приоритетни посао у прошлој години – уговорен је нови Колективни уговор за ЕМС АД, којим су задржана сва права запослених стечена у претходном периоду и утврђени су нови бенефити за све запослене у ЕМС АД.


Због официјелног попуштања противпандемијских мера донета је одлука о враћању стандардних планских активности које је Централа СЕМС реализовала пре пандемије: Рехабилитација запослених са повећаним бројем корисника; групна превенција радне инвалидности на Охридском језеру; Шаховски турнир који ће од ове године носити назив „СЕМС – Меморијални шаховски турнир Александар Курћубић“; традиционално отворено првенство у кувању рибље чорбе и тениски турнир у Новом Саду; настављање програма континуиране рекреације, рекреативних одмора запослених и других ресорних програма Централе СЕМС.

Поделите овај чланак

Најновије вести