Уредбе и наредбе: Пандемија COVID-19 вируса

Вакцинисање против болести „COVID-19“

На порталу е-Управа Републике Србије, https://euprava.gov.rs/ отворен је посебан формулар за исказивање интересовања за вакцинисање против ковида 19. Формулар може да се попуни и на рачунару и на мобилном телефону. За попуњавање формулара није потребно имати отворен налог на порталу е-Управа. Формулар се може попунити и за чланове породице. Након исказаног интересовања, грађани ће накнадно бити обавештени о термину и месту вакцинације, у зависности од приоритета.


Попуњавањем упитника не даје се сагласност за вакцинацију, већ се искључиво исказује интересовање да се вакцина прими („Исказујем интересовање да примим било који тип вакцине за који Агенција за лекове и медицинска средства потврди безбедност, ефикасност и квалитет и изда дозволу за употребу лека“ или „Исказујем интересовање да примим искључиво вакцину одређених произвођача за који Агенција за лекове и медицинска средства потврди безбедност, ефикасност и квалитет и изда дозволу за употребу лека“), уз додатна питања – „Да ли имате неко од специфичних обољења?“ и „Да ли због здравствених проблема не можете да излазите из куће/стана?“.

Подношење овог захтева условљено је давањем сагласности овлашћеном лицу Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ да обради наведене податке у вези са вакцинисањем против „COVID-19“ и предложи термин и место вакцинације). Линк на којем можете исказати заинтересованост је следећи:
https://imunizacija.euprava.gov.rs/#novaprijava

Поделите овај чланак

Најновије вести