Уредбе и наредбе: Пандемија COVID-19 вируса

Срећан Божић и све најбоље у Новој години!

Реч председника СЕМС

У предходној години, упркос енергетској и економској кризи, Синдикат ЕМС је наставио реализацију планских програма континуиране рекреације, рекреативних одмора запослених, групне превенције радне инвалидности, рехабилитације запослених са повећаним бројем корисника, спортско-рекреативних и других ресорних програма Централе Синдиката ЕМС. Инициран је и наставак сарадње са регионалним синдикатима компанија за пренос електричне енергије.

Због великих проблема у раду синдикалне централе Синдиката ЕПС и практичног распада овог синдиката после 30 година постојања, Синдикат ЕМС се прикључио стабилној синдикалној централи – Самосталном синдикату радника енергетике Србије, са чијим активистима већ дуже време има веома добру синдикалну сарадњу.

Захваљујући заједничком напору преговарачких тимова Послодавца ЕМС АД и Синдиката ЕМС, коначно се почела исправљати велика неправда према запосленима у ЕМС АД којима вредност радног часа није повећавана пуних осам година. После дугих и тешких трипартитних преговора потписан је „Колективни уговор о изменама и допунама КУ за ЕМС АД“, којим се од октобра месеца текуће године вредност радног часа повећава за 5%, уз уговорну обавезу да се „ВРЧ“ најмање једном годишње усклађује, с тим да вредност радног часа у текућој години не може бити мања него у претходној години.

На бипартитном састанку преговарачких тимова Синдиката ЕМС и Послодавца ЕМС АД социјални партнери су постигли договор о заједничком деловању према Оснивачу у вези покретања нове процедуре у надлежним министарствима за повећање вредности радног часа у 2023. години. Оснивачу нашег Друштва – Влади Републике Србије, упућени су званични захтев и ургенција за повећање вредности радног часа кроз анексирање Колективног уговора за ЕМС АД.

Све је више кризних ситуација у свету и код нас. И у тим условима Синдикат ЕМС наставља континуирану синдикалну борбу за очување постигнутог стандарда запослених и његово побољшање. Са надом да ће у наредној години социјални партнери успети да нађу адекватна решења за све социјалне ситуације, члановима Синдиката ЕМС, свим запосленима и њиховим породицама, желим да породична окупљања током празничних дана унесу у домове радост, љубав и мир и да 2023. година свима донесе много личне и породичне среће, здравља, успеха и напретка.

Радомир Петровић, председник Синдиката ЕМС

Поделите овај чланак

Најновије вести