Снабдевање запослених у ЕМС АД угљем

lignitНа захтев Синдиката ЕМС, уз сагласност Синдиката ЕПС, вршилац дужности директора ЈП ЕПС је донео Одлуку број 12.01-55289/1-19, о условима продаје угља радницима, којом су под истим кредитним и другим условима, поред запослених у ЈП ЕПС, обухваћени и запослени у ЕМС АД чији се станови загревају на угаљ. Ове године је наведена Одлука ултимативно условљена учешћем овлашћених представника и стручних служби Послодавца ЕМС АД у процедури набавке колубарског лигнита, уз обавезу Синдиката ЕМС да изврши анкету, прикупи Пријаве и образује Комисију за проверу исправности података наведених у пријавама за куповину угља и испуњеност тражених услова, као и да обезбеди превоз угља од РБ Колубара до корисника овог заједничког програма Послодавца ЕМС АД и Синдиката ЕМС.

ОБЈАВА и ПРИЈАВА


8. март - Међународни дан жена

8martПоводом Међународног дана жена председница Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије, проф. др Зорана Михајловић, поручила је женама да се, у свету дубоко укорењених патријархалних образаца који погађају свако друштво, у којем су жене за исти посао мање плаћене, у којем им се постављају плафони за напредовање у каријери, у којем проводе двоструко више времена на неплаћеним пословима у домаћинству, у којем су им циљеви и амбиције омеђени родним стереотипима, у којем су најчешће жртве насиља, не одричу борбе коју су у њихово име започеле неке жене пре више од једног века. Зарад оних 15.000 жена које су марширале у Њујорку 1908. захтевајући боље плате, краћи радни дан и право гласа, зарад једне Драге Дејановић која се још средином 19. века залагала за еманципацију жена на овим просторима, зарад Драге Љочић која је свој живот посветила активној борби за бољи положај жена у Србији и социјалну једнакост и која се кроз читаву каријеру храбро и неуморно борила против неправде и ниподаштавања само због тога што је жена, зарад борбе многих неименованих жена, о којима нисмо и нећемо ништа чути, а које свакодневно мењају окружење, живећи своје животе, али пре свега, да се не одричу борбе за родну равноправност зарад њих самих и нових генерација девојчица које долазе. Она је позвала и мушкарце да се боре за родну равноправност заједно са женама. Нема развоја једног друштва уколико сви његови чланови немају једнаке могућности за раст и развој. И то није питање милостиње, то је ствар просперитета, развијене економије и модерне заједнице. Порука је јасна - жене су биле, јесу и треба да буду носиоци промена у друштву које тежи већој родној равноправности.
Централа Синдиката ЕМС је 8. марта, поводом празника жена традиционално поклонила свим чланицама ручно рађене слатке залогаје „Eugen Chocolate“ са апликацијом СЕМС знака на амбалажи, а синдикалне подружнице су према својим могућностима, даровале цвеће и друге пригодне поклоне својим чланицама. Већина подружница Синдиката ЕМС је организовала и осмомартовске прославе у просторијама Друштва или ресторанима.
Фото - обележавање 8. марта у Крушевцу


20. фебруар, Светски дан социјалне правде

wdsjСоцијална правда је једнак и праведан однос између појединца и друштва. Она је мерена експлицитним и одређеним терминима који означавају расподелу богатства, шансе за личне активности и друштвене привилегије. Генерална скупштина Уједињених нација је 2007. године прогласила 20. фебруар за Светски дан социјалне правде. Текст резолуције апелује на све државе света да своје привредне системе граде на основама правичности, једнакости и међусобне одговорности. Препознато је да су друштвени развој и социјална правда предуслови остваривања мира и безбедности унутар и између држава и да глобализација, повезаност тржишта и уклањање препрека у кретању инвестиција могу да подстичу развој економија и технологије и допринесу побољшању животног стандарда људи широм света. То је, међутим, могуће остварити само ако се људска права, родна равноправност и достојанство поставе у основу развоја. Подсећање на ову нужност на данашњи дан је први корак у правцу достизања жељеног циља.
Стопа сиромаштва у Србији убрзано достиже 30 одсто, а у ризику од сиромаштва или социјалне искључености живи сваки четврти становник. Сиромаштво највише погађа децу, старе и особе са инвалидитетом. У ситуацији када се укидају средства за многе услуге за децу, младе, старе, када се смањују права из социјалне и здравствене заштите, када у буџетским средствима све мање места има за најсиромашније, све указује на то да у будућности, без подршке, партнерства и сарадње свих чланова у заједници, неће бити могуће досезање друштва које се темељи на вредностима које чине – солидарност, праведност слобода и једнакост.


Првомајски излет у Рим

Rim2019Синдикална подружница СЕМС Електроисток Изградња, у сарадњи са подружницама СЕМС погон Крушевац и СЕМС Дирекција, организује традиционални пролећни излет у време ускршњих и првомајских празника. Ове године аранжман обухвата: превоз аутобусом туристичке класе на релацији Београд - Рим - Београд; смештај у двокреветним или двокреветним собама са помоћним лежајем; 3 ноћења са доручком, у хотелу са 3*, у ужем центру Рима; обиласке према програму путовања и услуге водича за време трајања аранжмана.
Полазак је 29. априла у 15.00. часова из Београда, а повратак у Србију 04.05.2019. године, у поподневним сатима. Бенефицирана цена за чланове синдикалних подружница које организују овај излет (Електроисток Изградња, погон Крушевац и Дирекција) износи 120, а за остале 145 евра (плаћање у ратама).
Пријаве за путовање најкасније до 22.02.2019. године, код Владимира Смилића: 064/8408-728, vladimir.smilic@eii.rs и Радомира Петровића: 064/8408-363, rade.petrovic@ems.rs.

Напомене: Број места је ограничен на 80 путника, након 22.02. пријава је могућа само уколико остане слободних места. Путници који се пријаве за факултативни излет у Напуљ и Помпеју, моћи ће исти да отплате на рате уз аранжман.


Превентивни систематски лекарски преглед OБАВЕШТЕЊЕ

vizimПериодични превентивни прегледи, поред тога што пацијенту обезбеђују дијагностиковање фактора ризика за настанак обољења и савета везаних за правилан начин живота, од огромног су значаја и у раном откривања различитих обољења као што су повишен крвни притисак, шећерна болест, повишена масноћа у крви, гихт, упалне болести бубрега и јетре и бројна друга обољења. Раним откривањем ових поремећаја те правовременом корекцијом и лечењем истих, могу се избећи или предупредити тешка обољења као што су (инфаркт срца, мождани удар, гангрене ногу...) и смањити смртност код ових болесника. Ови прегледи су од посебног значаја код раног откривања малигних болести као што су рак коже, дојке, штитасте жлезде, јетре, бубрега, пробавног тракта, простате и грлића материце. Значај превентивних прегледа посебно се огледа у чињеници да многа од напред наведених обољења не дају никакве симптоме који пацијенту указују на потребу за лекарским прегледом.
Према члану 43. Колективног уговора за Акционарско друштво Електромрежа Србије, Послодавац је дужан да за заинтересоване запослене обезбеди годишњи, превентивни систематски лекарски преглед. Као друштвено одговорна компанија која води бригу о својим запосленима Друштво је обезбедило могућност обављања годишњих превентивних лекарских прегледа за своје запослене. Превентивне лекарске прегледе организује Служба за БЗР и ЗОП. Прегледе могу обавити сви запослени, укључујући и запослене који су распоређени на радним местима са повећаним ризиком.
Почевши од 15.01.2019. године превентивни лекарски прегледи могу се обавити током целе 2019. године у Дому здравља „Визим“ на две локације у Београду (Кнез Милетина 36 и Омладинских бригада 88б) и једној у Новом Саду (Шајкашка 37), а заказивање прегледа се може извршити на бројеве 011/7857777 и 021/2102777. Прегледи се могу заказивати у расположивим терминима викендом и радним данима у послеподневним часовима, осим лабораторијских анализа које запослени могу вршити ван радног времена у раним јутарњим часовима на дан прегледа, или пар дана пре планираних прегледа. Радно време лабораторије је од 07.00 часова, осим средом када ће лабораторија на свим локацијама радити од 06.30 часова. Расположивост слободних термина за обављање прегледа и динамика заказивања за све запослене у ЕМС АД Београд искључиво зависе од расположивих капацитета Дома здравља „Визим“.

Потребно је да запослени који су заинтересовани за превентивни лекарски преглед у ДЗ „Визим“ прочитају упутства и препоруке за лабораторију и УЗ, да попуне образац упута за преглед и благовремено закажу термин за преглед.

УПУТ ЗА ЖЕНЕ и УПУТ ЗА МУШКАРЦЕ


Лист ЕМС број 89, јануар 2019.

88У новом броју компанијског листа ЕМС објављено је неколико чланака о активностима у Синдикату ЕМС између два броја овог магазина - Извештај са заједничке седнице Скупштине СЕМС и других органа и радних тела Синдиката ЕМС, Едукација синдикалних повереника, Донаторске и хуманитарне активности Централе Синдиката ЕМС, Организација новогодишњих представа за децу запослених и извештај са централне спортско-рекреативне манифестације Спортске секције „SEMS Sports team building Kopaonik 2018“.


Новогодишње честитке Послодавца ЕМС АД и Синдиката ЕМС

J&AОве године обележили смо значајан јубилеј – 60 година преноса електричне енергије у Републици Србији. На више пригодних манифестација током јубиларне године, које су организоване тим поводом, присетили смо се свих великих успеха и генерација које су уткале део себе у оно што је данас Акционарско друштво Електромрежа Србије.
Јелена Матејић, директор нашег Друштва, у свом новогодишњем обраћању запосленима у ЕМС АД, нагласила је да су њихова посвећеност, труд и одрицање од многих ствари, допринели великом успеху у свим сегментима нашег пословања и свим организационим деловима наше компаније. Током 2018. године настављен је велики инвестициони замах и модернизација, били смо активни на међународном плану, са циљем интеграције електроенергетског система и тржишта Републике Србије у европске токове и одбранe интереса наше земље на простору Косова и Метохије, уз помоћ институција наше земље. Послодавац се бринуо о својим запосленима и уложио је средстава у њихову едукацију и превентивне здравствене прегледе. ЕМС АД је компанија која у континуитету остварује планиране буџете, исплаћује добит свом Оснивачу - Републици Србији, на време измирује своје обавезе према добављачима, држави и кредиторима, послује ефикасно, ликвидно и позитивно. У 2018. години очекује се позитиван бруто резултат већи од 2 милијарде динара.
Јелена Матејић се захвалила запосленима на труду, вредном раду, на томе што су тако добре колегинице и колеге и сјајни сарадници и људи! Она им је од срца пожелела све најлепше за предстојеће новогодишње и божићне празнике, да их проведу задовољни, срећни и здрави, у друштву оних које највише воле.

По мишљењу Милована Андрића, председника Синдиката ЕМС, протекла година је била релативно успешна у одржавању стандарда запослених. У условима ограничене и строго контролисане масе за зараде и проблема изазваних неовлашћеним преузимањем електричне енергије од стране компаније КОСТТ, пронађени су начини реализације већине синдикалних захтева. Акционарско друштво „Електромрежа Србије“ је једна од ретких компанија која, поред отежаних привредних услова и кризе, постиже позитиван салдо у укупном пословању. Одлични пословни резултати, остваривани у континуитету дужи низ година, као и наставак партнерског односа између овлашћених представника Послодавца ЕМС АД и Синдиката ЕМС су, поред редовности исплата зарада, помогли да се одобре и исплате „тринаеста плата“, бескаматне позајмице и бонуси који су зарађени ванредним напрезањима запослених у раду на експлоатацији, одржавању и подизању перформанси дела електроенергетског система који нам је поверен. Представници Послодавца ЕМС АД и Синдиката ЕМС у бипартитном Преговарачком тиму су успели да пронађу најповољнија решења и помогну да се реши већина појединачних радно-правно-социјалних проблема запослених. Скоро сви синдикални успеси у протеклом периоду базирани су на континуираном дијалогу социјалних партнера. Рехабилитација, рекреативни одмори, превенција радне инвалидности, здравствени, едукативни, спортско-рекреативни, културни и други програми Централе Синдиката ЕМС, у којима је током године учествовало више од трећине запослених, реализовани су уз велику помоћ Послодавца ЕМС АД.
Предстојећа година ће бити тешка и пуна изазова, али и могућности за социјалне партнере. Синдикат ЕМС је спреман да са Послодавцем ЕМС АД настави партнерску сарадњу у циљу заштите материјалног и социјалног положаја запослених, што ће у наредном периоду бити посебно тешко, имајући у виду наставак борбе за очување интереса наше земље на простору Косова и Метохије, затим због последица предугог трајања и само делимично ублаженог „Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава“ и због најављеног доношења нових – још рестриктивнијих закона из области рада.

Са надом да ће у наредној години социјални партнери успети да нађу адекватна решења за све социјалне ситуације, члановима Синдиката ЕМС, свим запосленима и њиховим породицама, желим да породична окупљања током празничних дана унесу у домове радост, љубав и мир и да 2019. година свима донесе много личне и породичне среће, здравља, успеха и напретка.
Срећан Божић и све најбоље у Новој години!

Милован Андрић, председник Синдиката ЕМС


Новогодишње представе за децу у организацији Синдиката ЕМС

deca19Послодавац ЕМС АД је уплатио новчане новогодишње честитке за децу запослених, у максималном износу, а одбори синдикалних подружница су организовали пригодне новогодишње приредбе за децу запослених на територији. Владимир Смилић, секретар СЕМС организовао је 29.12.2018. године у УВЦ „Шумице“ позоришну представу „Пеђолино и деда мраз“ за децу чланова пет београдских подружница Синдиката ЕМС.


Одлазак у пензију два великана српског преноса

penzosiИзвршни одбор Синдиката ЕМС испратио је у пензију Радивоја Црњина, дипл.инж.ел, председника синдикалне подружнице СЕМС Пројектни биро, који је у свом радном веку био и један од најуспешнијих директора овог привредног друштва.

Централа Синдиката ЕМС је испратила у пензију и Благоја Гајића, дипл.инж.ел, свог сарадника у области едукације и једног од аутора Упутства за ангажовање интервентних екипа. Дугогодишњи руководилац Сектора за експлоатацију, планирање и развој Акционарског друштва „Електромрежа Србије“ у пензију је отишао са радног места стручњака у Сектору за развој људских потенцијала.


Eколошко - хуманитарнa акцијa „Чеп за хендикеп“

CzaH18Хуманитарна акција „Чеп за хендикеп“ је започета пре 6 година са циљем да се помогне и поруком да се хуманост може испољити без иједног динара. Акција подразумева прикупљање свих врста пластичних чепова који се касније рециклирају као тврда пластика. Удружење „Чеп за хендикеп“ представља изворну „grassroots“ грађанску иницијативу коју су покренуле особе са инвалидитетом (ОСИ) – корисници механичких и електричних ортопедских помагала, у циљу унапређења сопственог положаја, реагујући на неповољну законску регулативу у Србији (замена ортопедских помагала је у веома дугим, а понекад и нехуманим роковима). Ова хуманитарна акција функционише тако што грађани добровољно прикупљају чепове са пластичних флаша, које удружење преузима и продаје рециклерима и за добијени новац купује одговарајућа нова и половна ортопедска и друга помагала. Мисија удружења је побољшање квалитета живота особа са инвалидитетом и залагање за остваривање пуног потенцијала сваке особе са инвалидитетом уз коришћење расположивих ресурса у заједници.
Синдикат ЕМС је члан мреже сарадника овог удружења који учествују у континуираној хуманитарној акцији, заједно са више од 1000 друштвено одговорних компанија и предузетника, вртића, основних и средњих школа, министарстава и амбасада. Потписивањем Протокола о сарадњи са друштвено-социјално-хуманитарним Удружењем „Чеп за хендикеп“ Синдикат ЕМС се обавезао да као партнерска организација прихвати и ускладиштити све чепове од ПЕТ амбалаже које буду доносили запослени у ЕМС АД и издвојеним привредним друштвима „Електроисток Изградња“ и „Електроисток Пројектни биро“, а ова друштвено-социјална-хуманитарна организација, која помаже болесне од параплегије, квадриплегије, парапарезе, квадрипарезе и чланове који имају друге дијагнозе као што су церебрална парализа и особе са ампутацијом удова, обавезала се да ће прикупљене чепове искористити у сврху набавке ортопедских помагала за своје чланове. Пословодство ЕМС АД је одобрило и логистички помогло ову хуманитарну акцију у којој је током 2018. године сакупљено 400 килограма чепова, што је уз новчану донацију Централе Синдиката ЕМС било довољно за набавку ортопедског трицикла за Мирољуба Ђедовића из Ваљева.
Eколошко - хуманитарнa акцијa „Чеп за хендикеп“ се наставља и наредне године. Уговор о донаторству и Протокол о сарадњи потписали су Зоран Мартинов, председник удружења „Чеп за хендикеп“ и Милован Андрић, председник Синдиката ЕМС.


ЈАК ТИМ - ЈАКА СТРУЈА

jaktimУ складу са општим циљевима развоја структуре образовања и обуке из области безбедности и здравља на раду за запослене у ЕМС АД на радним местима везаним за одржавање далековода, организована је обука за рад са опремом, дозволама, налозима и радним задацима, упознавање са механичким карактеристикама ДВ и правилима БЗР и ЗОП за радове на ДВ. Први од планираних шест термина обуке монтера за ДВ и руководиоце радова на ДВ, одржан је од 06. до 08.11.2018. године, на полигону за ДВ обуку РЦО Крушевац, у ТС Крушевац 1. После улазног теста и кратких предавања полазници обуке су обављали практичне радне операције уз помоћ предавача и инструктора. За практични део обуке припремљен је полигон за обуку (стуб и распон за преглед) и обезбеђена је неопходна опрема и материјал за извођење радних операција, а екипе су донеле своју ЛЗО, електроизолациону опрему неопходну за обезбеђивање места рада на далеководу и опрему за спашавање повређеног.
Успешност обуке потврдили су резултати на излазном тесту, на коме је повећање броја тачних одговора било 25,7%, у односу на резултате улазног теста.
Наглашавајући важност тимског рада, организатор обуке је прогласио и наградио пехаром и медаљама најуспешнију екипу првог термина. Овом едукативном програму Послодавца ЕМС АД придружио се и Синдикат ЕМС кроз своју програмску активност „Такмичење монтера опремљених противпадном и другом ЛЗС опремом у пењању и симулираном обављању радних задатака на далеководном стубу”. Радомир Петровић, заменик председника Синдиката ЕМС, уручио је свим учесницима мајице са исписаним мотом ове едукације „ЈАК ТИМ - ЈАКА СТРУЈА” и СЕМС ранчиће, а победничкој екипи првог термина обуке - РЦО ППС ЈО ВНВ Београд, у саставу - Јеремић Горан, Петровић Влатко, Ћирић Марко и Цветковић Милош, пригодне поклоне Централе СЕМС.
Други термин обуке ДВ монтера одржан је од 13. до 15.11.2018. године. Успешност обуке је била још већа - повећање броја тачних одговора на излазном тесту било је 31,9%, у односу на резултате улазног теста. Екипа РЦО ЈО ВНВ Нови Сад, у саставу - Филиповић Зоран, Русов Светозар, Гардиновачки Зоран и Ћурчић Александар је победник другог термина такмичења „ЈАК ТИМ - ЈАКА СТРУЈА”.
Трећи термин обуке ДВ монтера одржан је од 20. до 22.11.2018. године. Екипа РЦО Крушевац ППС Бор ЈО ВНВ Бор, у саставу - Ђорђевић Саша, Милосављевић Славољуб, Цанић Ђорђе и Јорговановић Станиша, победник је трећег термина такмичења „ЈАК ТИМ - ЈАКА СТРУЈА”.
Четврти термин обуке ДВ монтера одржан је од 27. до 29.11.2018. године. Екипа РЦО Крушевац ППС Ниш ЈО ВНВ Ниш, у саставу - Шеша Бранко, Мишић Драган, Станковић Марко и Стаменковић Стефан, победник је четвртог термина такмичења „ЈАК ТИМ - ЈАКА СТРУЈА”.
Пети термин обуке ДВ монтера одржан је од 04. до 06.12.2018. године. Екипа РЦО Београд ППС Ваљево, РЦО ДВ Бајина Башта, у саставу - Динић Милан, Божић Милун, Максимовић Радан и Обрадовић Милан, победник је петог термина такмичења „ЈАК ТИМ - ЈАКА СТРУЈА”.
Шести термин обуке ДВ монтера одржан је од 11. до 13.12.2018. године. Екипа РЦО Крушевац ППС Крушевац, ЈО ВНВ Крушевац, у саставу - Миловановић Тихомир, Савић Драган, Гружић Младен и Радивојевић Милош, победник је шестог термина такмичења „ЈАК ТИМ - ЈАКА СТРУЈА”.
Екипа РЦО Београд ППС Ваљево, РЦО ДВ Бајина Башта, у саставу - Динић Милан, Божић Милун, Максимовић Радан и Обрадовић Милан, свеукупни је победник такмичења „ЈАК ТИМ - ЈАКА СТРУЈА 2018. године”.
ИЗВЕШТАЈ: ОБУКА МОНТЕРА ЗА РАД НА ОДРЖАВАЊУ ДВ И РУКОВОДИЛАЦА РАДОВА ЗА РАДОВЕ НА ДВ КРУШЕВАЦ 2018


Зима 2018./19. у одмаралиштима ЕМС АД

zimaОбавештење о расподели капацитета и условима коришћења пословних објеката Акционарског друштва „Електромрежа Србије“ на Копаонику („Релејна станица“), у Врњачкој Бањи (Вила Јасмин) и на Златару, у зимској сезони 2018./2019. године. Смене су сваке суботе у месецу и трају по 7 дана. Плаћање је на максимално пет месечних рата преко платног списка. Боравишна такса се обуставља у целости, са првом ратом за коришћење одмаралишта.
БУКИНГ
За све информације можете се обратити: Рајку Радисављевићу, телефон 011/3330-795 и Весни Младеновић, телефон 037/411-355 и мобилни телефон 064/8408-347.


Међународни Дан људских права

10.12.Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 10. децембар за Дан људских права, како би скренула пажњу „народа света“ на Универзалну декларацију о људским правима, потписну 1948. године, као први свеобухватни инструмент заштите људских права. Декларација по први пут у историји човечанстава прокламује заједничке стандарде људских права које треба да постигну сви народи и све нације света, „Сва људска бића рађају се слободна и једнака у достојанству и правима“ одређује први члан декларације. На Међународној конференцији УН о људским правима 1968. године, одлучено је да декларација представља обавезу за све чланице међународне заједнице и да представља основ за све даље донете правно обавезујуће споразуме УН о људским правима, пре свих за два значајна међународна Пакта о грађанским и политичким правима и о економским, социјалним и културним правима. Поред овог глобалног нивоа заштите људских права који се остварују кроз инструменте УН за развој и заштиту људских права на европском регионалном нивоу од нарочитог је значаја Конвенција о заштити људских права и основних слобода Савета Европе, донета 1950. године која не само да штити основна људска права и слободе већ установљава и механизам надзора над њиховим остваривањем и заштитом. Људска права су основна права која има свака особа, која се стичу рођењем, која су неотуђива и недељива, својствена свим људима, без обзира на држављанство, пребивалиште, пол, национално или етничко порекло, боју коже, веру, језик, или било који други статус.
Сузана Пауновић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије, честитала је грађанима и грађанкама Србије Међународни дан људских права. Пауновић је истакла да је поражавајуће да се у години обележавања 70. година од усвајања Универзалне декларације о људским правима, Срби на Косову и Метохији суочавају са најгрубљим кршењем људских права и стандарда утврђених овим документом, али и другим међународним уговорима којима се гарантују права и слободе свим људима. Додатно забрињава изостанак реакције међународне заједнице, што доводи још неизвесније будућности српског народа.
Кoнфeдeрaциja слoбoдних синдикaтa истичe дa и пoрeд прихвaћeних 139 прeпoрукa (oд 144) Уjeдињeних нaциja кoje сe oднoсe нa зaбрaну дискриминaциje, унaпрeђeњe пoлoжaja прaвa нaциoнaлних мaњинa, дeцe и oсoбa сa инвaлидитeтoм, рoдну рaвнoпрaвнoст, спрeчaвaњe нaсиљa у пoрoдици и спрeчaвaњe тргoвинe људимa, у Рeпублици Србиjи joш увeк пoстoje прoблeми кoje трeбa прeвaзићи и кojи сe oднoсe нa пoлoжaj Рoмa, oсoбa сa инвaлидитeтoм, нoвинaрa и брaнитeљa људских прaвa, избeглицa и интeрнo рaсeљeних лицa. 70 гoдинa нaкoн пoтписивaњa Унивeрзaлнe дeклaрaциje o људским прaвимa, ми и дaљe нe мoжeмo гoвoрити o њихoвoj пунoj примeни, зaтo укaзуjeмo дa je нeoпхoднo дa сe прeдузму oдгoвaрajућe мeрe у циљу зaштитe људских прaвa и гaрaнтoвaњa слoбoдe oкупљaњa, слoбoдe гoвoрa, рeшaвaњa питaњa нaсиљa у пoрoдици, крoз мирoљубив диjaлoг и пoштoвaњe зaкoнa.


Шведски друштвени модел

UlofPalmeНа крају двогодишњег пројекта Међународног центра Улоф Палме, 28. и 29. новембра, у конференцијској сали хотела „Лидер С“ у Врњачкој Бањи, одржан је дводневни семинар са темама „Laws on labour market in Sweden“ и „The election result 2018 in Sweden and the election system“. Предавачи су били професор Arne Hasselgren, члан Социјалдемократске радничке партије Шведске и Lennart Alverа, синдикални активиста IF Metall (LO). Међу представницима више синдикалних централа који су две године изучавали „Шведски модел“ био је и Милован Андрић, председник Синдиката ЕМС.
„Olof Palme International Center“ је организација која пружа подршку пројектима који се баве чувањем демократије, људских права и мира. Кроз своје развојне пројекте ова организација оснажује људе да мењају како своје друштво, тако и сопствене животе. Широка међународна мрежа лабуристичког покрета Шведске омогућује сарадњу са глобалним партнерима који негују исте вредности.
Друштво које имају Швеђани стварало се током пар векова толерантног, прагматичног, паметног и уједначеног развоја. Шведски „Средњи пут“ је доказао успешност коегзистенције дражавне интервенције и приватног сектора, у Шведској и једни и други праве новац, а не губитке. Шведска је била и остала једна од најдемократскијих земаља, са високим степеном аутономије, у којој је бирократија ефикасна и некорумпирана, а социјалне службе су за узор. Грађани гаје дубоко поштовање према другим особама, амбијенту, различитости, родним оријентацијама и заједничким добрима. Жене представљају окосницу друштва подједнако важну као што су породица, право на рад, солидарност и толеранција.
Различити политички погледи нису основа за мржњу, за рушење противника и по цену упропашћивања заједнице, него платформа за понуду различитих програма за решавање друштвених проблема. Највећи део шведских успеха и апсолутна компаративна предност над другима проистиче из способности да релативно лако постижу консензус политике, предузетника, моћних, али кооперативних синдиката и невладиног сектора око кључних интереса нације, које затим поштују и власт и опозиција. Тако су ван расправе питања извозне оријентације производног сектора, фаворизовања науке, апликација нових технологија, општег образовања и социјалних права грађана, екологије, заступљености жена у политици и запошљавању. То је део корпуса Шведског модела, који код њих нико разуман не доводи у питање. Кључна одредница Шведске, без обзира ко је на власти, је прагматизам, уз што већи проценат запослености становништва. У земљи где готово сви раде мало је простора за замлаћивање политичким, националистичким, верским и сличним „надградњама“. Утолико није претерано важно која је партија на власти, а поготово не који политичар. Упркос преваги разума над политичким страстима та земља је дала политичаре великог формата какав је био Улоф Палме, чија је дефиниција да социјалисти нису против богатства, него против сиромаштва, постала симбол једног друштвеног погледа. Његов претходник, Таге Ерландер, 23 године је непрекидно обављао посао премијера (41 годину парламентарац), а да му власт није ударила у главу.
Шведска је чланица Европске уније (ЕУ) од 1995. године, али је на референдуму 2003. године одбила да постане чланица Европске монетарне уније (ЕМУ).
Након експеримента са скраћеним радним временом на само 30 радних сати, у регији Гетеборг, сви резултати стручних праћења показују да је продуктивност порасла у директној сразмери са смањењем броја радних сати, да су боловања готово нестала, да је индекс среће запослених удвостручен и да су притом економски ефекти значајно бољи.
Шведска планира да у другу половину овога века уђе искључиво са обновљивим изворима енергије. Тај амбициозни план нуди доказе не само одрживости еколошких амбиција него и аргументе технолошког револуционарног обрта и изванредне економске перспективе.
Талас популизма допро је и до Скандинавије, али је тамо блажи, како по броју тако и по загрижености припадника. Актуелни проблем представља навала имиграната. Са 200 хиљада имиграната, већином из Сирије, Шведска је постала чланица ЕУ са највећом концентрацијом избеглица, за које издваја из буџета милијарде евра. „Шведски модел“ - најуспешнији компромис између капитализма и социјализма, омогућио је да „Socialdemokraterna“ остане на власти више деценија, али је због мигрантске кризе на септембарским општим изборима у Шведској крајње десничарска формација освојила доста гласова, тако да су владајући левичарски блок и опозициони десничарски савез готово изједначени по броју представника у Парламенту и неизвесно је ко ће владати Шведском у наредном периоду. Странке деснице и центра су, захваљујући гласовима екстремне деснице, добиле место председника Парламента и изгласали су неповерење социјалдемократском премијеру, али нису још успели формирати владу, јер су одбили коалицију са странком екстремне деснице „Sverigedemokraterna“. Један покушај формирања владе није успео, а после четири неуспешна покушаја иде се на нове изборе, што се до сада у Шведској никада није догодило.


Едукација синдикалних повереника

svПројекат „Serbian Visions“ представља специфичан концепт окупљања организација цивилног друштва, удружења, стручних и других асоцијација, институција, института и привреде. Циљ организовања јединог мултиконгеса у Србији - „Serbian Visions“ је јачање улоге цивилног друштва у земљи и стварање повољнијег привредног амбијента кроз давање доприноса важним развојним сегментима земље. Мултиконгрес обухвата широк спектар тема: људска права, економију, образовање, културу, здравље, заштиту животне средине, ЕУ интеграције, безбедност, иновације, као и друге области које чине визију за бољу будућност Србије. Уз подршку привредних комора Немачке и Србије, четврти својеврсни фестивал НВО одржан је ове године 24 и 25 новембра у београдском хотелу „Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade“.
Подијумску дискусију за једну од тема мултиконгреса - „Функционално образовање за флексибилно запошљавање“ организовао је Центар за индустријске односе. Модератор је био др Предраг Ристић, професор Високе струковне школе за предузетништво у Београду, а говорили су проф. др Дарко Маринковић, директор Центра, проф. др Габријела Грујић, помоћник министра за дуално образовање и васпитање и Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију, дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије. Говорници су истакли да све компаније у Србији имају проблема у проналажењу кадрова и да су неке биле принуђене да оснивају своје тренинг центре за оспособљавање потребних кадрова, али да се почиње остваривати циљ увођења система дуалног образовања - да полазници кроз функционално образовање стекну практична знања и вештине за обављање послова којима ће се бавити. Изнети су подаци да је прва генерација полазника 2014. године, са успехом завршила школовање и да је након завршеног дуалног образовања 66% полазника засновало радни однос у компанијама у којима су обављали стручну праксу током школовања. Истакнуто је и да све више компанија добровољно улази у систем дуалног образовања. Новим начином образовања до сада је обухваћено више од 4.500 полазника у 33 профила занимања, систем се усавршава и неће се стати само на основним занимањима већ ће се овај вид образовања увести у високо струковно школство и у високо образовање.
Учесници четвртог мултиконгеса „Serbian Visions“ били су и активисти Синдиката ЕМС - Борјанка Иванежа и Драган Шарић, полазници IV генерације Академије рада Центра за индустријске односе и Радомир Петровић, заменик председника Синдиката ЕМС.


Измена Закона о умањењу плата

ivicakssВлада Србије је 09. новембра 2018. године усвојила Предлог закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава и упутила га Скупштини на разматрање. Запослени у јавним и државним предузећима од 1. јануара следеће године плате ће добијати пет одсто веће него сада. Влада Србије је усвојила измене прописа којим је новембра 2014. године уведено умањење зарада у јавном сектору. Оно од наредне године, за запослене у фирмама које су основали држава и локалне самоуправе и у којима је држава већински власник, више неће износити десет, већ пет одсто основице. Ово, међутим, не важи за остатак јавног сектора. Ангажовани у просвети, здравству, управи, полицији, Царини, Пореској управи и другим буџетским корисницима ће од наредне године, такође, примати већу зараду и то од седам до дванаест одсто. Њихово повећање, међутим, није регулисано изменама овог закона, већ ће га предвидети Закон о буџету. Њима ће се по пропису о привременом умањењу зарада и даље скидати десет одсто.
Синдикати замерају то што закон о привременом смањењу зарада није укинут или временски ограничен. Ивица Цветановић, председник Конфедерације слободних синдиката - Закон о умањењу основица је усвојен 2014. године као привремени, а без ограниченог трајања. То и јесте једна од наших главних замерки. Није ни сада орочен. Терет штедње и фискалне консолидације носе и запослени у јавним и државним предузећима. Проблем је што запосленима у овим предузећима зараде нису мењане четири године. Већина њих послује у тржишним условима, имају конкуренцију и са замрзнутим платама тешко могу да задрже запослене. У јавним предузећима се неће уводити платни разреди, али држава реформу зарада за тих 400.000 људи планира без додатних средстава. Ми страхујемо да зато њима не оставе трајно умањење од пет одсто. Добро је што је са десет одсто пало на пет, али очекујемо да се тај привремени закон коначно укине.
Држава је пензије вратила на старо одједном. Плате у јавним и државним фирмама ће се враћати фазно. Фазно укидање односи се пре свега на републичка и локална јавна предузећа - појашњава Министарство финансија.


Вежбање и здравље

profСа жељом да боравак великог броја запослених у ЕМС АД на Копаонику донесе што више инспирације о здравим навикама, здравом и квалитетнијем животу, у циљу упознавања запослених у ЕМС АД са могућностима за правилно бављење спортом и ризико факторима савременог начина живота и како их контролисати, препознати и спречити, Сектор за развој људских потенцијала ЕМС АД је у оквиру манифестације „SEMS Sports team building Kopaonik 2018“ реализовао посебан рекреативно-едукативни програм професора др Веска Драшковића, под називом „Вежбање и здравље“. Светска здравствена организација прогласила је недовољно кретање за фактор ризика број 1 када је у питању људско здравље, означивши га погубнијим од алкохола и дувана. Много седења и мало кретања слика је савременог начина живота. А покрет је природни и најефикаснији стимуланс за нормално функционисање организма. Просечно дете би за нормалан развој свакога дана требало да направи близу 40.000 покрета, а седење уз телевизор и видео-игрице одузимају му свакодневно неколико хиљада драгоцених покрета. Као последица тога код њих се, у пубертету и зрелом добу, јављају дегенеративне промене на мишићима, костима, поремећаји метаболизма и дијабетес типа 2. Снага момака од двадесетак година мања је него код рекреативца од 60 година. То указује да ће управо код њих доћи до озбиљних последица. Код младих особа које се недовољно крећу појавиће се бројне болести јер њима недостају одређени хормони и ензими неопходни за функционисање организма. Недовољно кретање слаби функцију срца и крвних судова, ремети ниво хормона. Према речима аутора тренажних технологија проф. др Веска Драшковића - покрет је природни и најефикаснији стимуланс за нормално функционисање организма и не постоји ниједан лек који може да замени покрет. Некретање убија. И зато и здрави и болесни, крећите се што више, порука је са Копаоника.
Велики број учесника је у фитнес центру хотела „Гранд“ проверио свој физички статус и за уочене недостатке добио стручни савет како да их реши. У конгресној сали хотела професор Драшковић је са својим тимом одржао и предавање о ризико факторима савременог начина живота, како их контролисати препознати и спречити. Одржан је и час заједничког вежбања где су демонстриране специјалне вежбе са циљем да се учесницима препоруче активности на основу моторичког статуса и евентуалних недостатака.


SEMS Sports team building Копаоник 2018

kop18У циљу континуиране професионализације и иновације активности везаних за рекреацију запослених у ЕМС АД реализован је заједнички пројекат представника пословодства и синдиката „SEMS Sports team building Kopaonik 2018“. За више од 300 учесника синдикални активисти су, уз логистичку подршку Послодавца ЕМС АД, у знаку прославе 60 година преноса електричне енергије у Србији, од 01. до 04. новембра у хотелу „Гранд“ на Копаонику, поред радно-едукативних садржаја, организовали четири класична екипна такмичарска турнира у спортским дисциплинама Мали фудбал, Баскет, Шах и Bowling и седам спортско рекреативних пунктова погодних за team building, односно корпоративни спорт - Пливање, Стони тенис, Пикадо, Фитнес, Стреличарство (лук и стрела), Disc Golf (frisbee golf) и Backgammon. Поред десет екипа синдикалних подружница СЕМС, активни учесници манифестације су били и чланови гостујућих екипа синдиката енергетичара Србије из ЈП Транснафтa, ЈП Србијагас и ЈП ЕПС, као и екипе Пословодства ЕМС АД и „Центра за координацију сигурности СЦЦ д.о.о. Београд“. Победници екипних турнира су - у малом фудбалу екипа синдикалне подружнице СЕМС погон Нови Сад, у баскету ЈСО ЈП „Србијагас“, у шаху екипа синдикалне подружнице СЕМС погон Ваљево и у дисциплини Bowling екипа Пословодства ЕМС АД. ( ФОТО албум)
Билтен „SEMS Sports team building Копаоник 2018“


Заједничка седница органа Синдиката ЕМС

skupstinaУ четвртак 01. новембра 2018. године, у хотелу „Гранд“ на Копаонику одржана је заједничка седница Скупштине СЕМС и других органа и радних тела Синдиката ЕМС. Синдикални повереници су анализирали свој рад у периоду I-X текуће године и донели одговарајуће одлуке за наставак активности синдикалних органа. У уводном излагању Милована Андрића, председника Синдиката ЕМС, наглашено је да су, уз реално планирана и обезбеђена финансијска средства путем дотација Послодавца ЕМС АД и синдикалне чланарине, реализоване све планиране активности Централе Синдиката ЕМС за период I-X 2018. године. Настављен је континуирани бипартитни социјални дијалог преговарачких тимова Послодавца и Синдиката на активном тражењу начина да се запосленима исплате заслужени новчани бонуси како би се амортизовале негативне последице Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава. Преговарачки тим је у већини случајева успео да пронађе најповољнија компромисна решења проблема и несугласица у међусобним односима и помогне да се реше појединачни радно-правни-социјални проблеми запослених.
На позив Централе СЕМС, заједничкој седници органа и радних тела Синдиката ЕМС присуствовао је руководилац Сектора за план и анализу ЕМС АД Иван Јовићевић, члан Преговарачког тима, који је као релевантни представник Послодавца ЕМС АД упознао присутне синдикалне активисте са актуелним дешавањима у нашем Друштву, дајући одговоре на њихова конкретна питања, која су се већином односила на теме које су већ обрађене на састанку бипартитног Преговарачког тима који је одржан претходног дана у хотелу „Гранд“. Он је нагласио да је целокупно пословодство ЕМС АД на челу са директором Јеленом Матејић ангажовано на решавању проблема због неовлашћеног преузимања (крађе) електричне енергије од стране компаније КОSТТ (оператор преносног система на територији КиМ), која не одржава баланс између производње и потрошње електричне енергије на територији Косова и Метохије, већ недостајући део за напајање потрошача без накнаде неовлашћено преузима из интерконекције „Континентална Европа“, односно од свих осталих оператора преносних система који чине наведену синхрону област. ЕМС је одговорна за своју контролну област, која укључује и подобласт КОСТТ и зато су сви ресурси нашег Друштва усмерени ка решењу овог проблема. Заузимање пристрасног става појединих званичника Енергетске заједнице у корист компаније КОSТТ може имати негативан ефекат када је реч о ефикасном изналажењу решења, али и финансијске последице по ЕМС АД.
Иван Јовићевић је информисао синдикалне поверенике да је у претходном периоду Друштво било ликвидно, солвентно, да је уредно измиривало обавезе према добављачима и држави и да је Скупштина ЕМС АС Београд, на 31. ванредној седници одржаној 19.10.2018. године донела Одлуку о расподели добити по финансијским извештајима за 2017. годину, коју је упутила на сагласност Оснивачу, уз образложење да је чланом 16. Зaкoна o буџeту Рeпубликe Србиje зa 2018. гoдину прописано да су јaвнa прeдузeћa и други облици организовања чији је оснивач Република Србија дужни дa нajкaсниje дo 30. нoвeмбрa тeкућe буџeтскe гoдинe дeo oд нajмaњe 50% дoбити уплaтe у буџeт Рeпубликe Србиje, чланом 23. Статута Акционарског дрштва „Електромрежа Србије“ Београд и чланом 35. Колективног уговора за ЕМС АД предвиђена је могућност да се део добити коју Oснивач остави на располагање Друштву, искористи за инвестициона улагања, повећање основног капитала и друге намене у складу са законом, а део за исплату запосленима по основу учешћа запослених у оствареној добити Друштва. У складу са законским обавезама и општим актима, овом Одлуком о расподели добити, 50% средстава по основу остварене добити усмерава се оснивачу и уплаћује на рачун прописан за уплату јавних прихода, док се 50% средстава оставља на располагање Друштву, и то 44,6% добити ће се искористи за инвестиције у развој капацитета за пренос електричне енергије, а 5,4% ће се исплати запосленима по основу учешћа у добити.
Гост Централе СЕМС на IX седници Скупштине Синдиката ЕМС био је Вељко Милошевић, члан Социјално-економског савета Републике Србије. Он је подсетио присутне да је Закон о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава из 2014. године само наставак политике Владе РС и оспореног Закона о умањењу нето прихода лица у јавном сектору из 2013. године и да су оба донета без сагласности представника синдиката у Социјално-економском савету Републике Србије. Износећи своје утиске са октобарске седнице СЕС и сазнања из формалних и неформалних контаката са представницима Владе РС, Милошевић је изнео своје мишљење да се спорни закон неће повући до краја године како је било обећано, већ да ће се у 2019. години вршити различита повећања зарада у јавном сектору - запосленима код корисника буџетских средстава од 7% до 12%, а запосленима у компанијама које су у већинском власништву државе биће преполовљено „привремено” законско умањење од 10%.
Вељко Милошевић је и члан радне групе Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за израду Нацрта закона о агенцијском запошљавању. Он је нагласио да ће се доношењем овог закона коначно заштитити и сезонски радници, односно запослени на привременим и повременим пословима. Иако садашњим прописима којима се уређује област рада није регулисано питање рада агенција, оне у пракси ипак постоје. Закон о раду познаје само уговорни однос између запосленог и послодавца, тако да не уређује рад запосленог преко агенција за привремено запошљавање. Јасним дефинисањем агенција за привремено запошљавање и прецизирањем услова за њихов рад, правима и обавезама лица који са агенцијом за привремено запошљавање закључују уговор о раду ради уступања на привремени рад послодавцу кориснику и друга међусобна права и обавезе запослених, агенције и послодавца корисника, уредиће се ова област  и максимално заштитити тзв. агенцијски запослени. Наиме, агенцијским запосленима обезбедиће се једнака зарада и други основни услови рада (радно време, одсуства, одмори), безбедност и здравље на раду и други услови рада који се примењују на запослене које непосредно запошљава послодавац-корисник (по чијем налогу и упутствима агенцијски запослени раде). Милошевић је предложио присутним синдикалним активистима да се укључе у јавну расправу и да дају образложене примедбе и сугестије за унапређење текста Нацрта закона о агенцијском запошљавању. Овај закон треба да уреди заштиту права запослених који закључују уговор о раду са агенцијом за привремено запошљавање ради уступања на привремени рад послодавцу кориснику, уз једнак третман уступљених запослених у погледу остваривања одређених права из радног односа и по основу рада, услове за рад агенција за привремено запошљавање, начин и услове уступања запослених, однос између агенције и послодавца корисника и обавезе агенције и послодавца корисника према уступљеним запосленима. Овај закон би се примењивао на све уступљене запослене без обзира на врсту радног односа и радно време. Јавна расправа о Нацрту закона спроводи се у периоду од 2. до 23. новембра 2018. године. Учесници у јавној расправи су представници државних органа, јавних служби, привредних субјеката, синдиката, удружења послодаваца, стручне јавности и друге заинтересоване стране. Текст Нацрта закона биће представљен на Округлом столу под називом „Представљање и дискусија о Нацрту закона о агенцијском запошљавању”, који ће се у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржати у: Крагујевцу, 13. новембра 2018. године, у периоду од 12,30 до 14,00 часова, ул. Др Зорана Ђинђића бр. 10/1V; Новом Саду, 14. новембра 2018. године, у периоду од 12,30 до 14,00 часова, ул. Народног фронта бр.10; Београду, 16. новембра 2018. године, у периоду од 12,30 до 14,00 часова, ул. Ресавска бр. 13-15; Нишу, 19. новембра 2018. године, у периоду од 13,30 до 15,00 часова, ул. Добричка бр. 2 и Новом Пазару, 20. новембра 2018. године, у периоду од 12,30 до 14,00 часова, ул. Стевана Немање бб (Зграда културног центра на I спрату).


Лист ЕМС број 88, новембар 2018.

88У новом броју компанијског листа ЕМС објављено је неколико чланака о активностима у Синдикату ЕМС између два броја овог магазина - Едукација синдикалних повереника, Синдикалне активности у области законодавства, Активности спортске секције СЕМС, Дванаести „Златни котлић СЕМС“, Синдикални излет у Мађарску, Организациони одбор IX спортских сусрета електропреносних компанија региона ЈИЕ и Превенција радне инвалидности.


Хуманитарна помоћ манастиру Пустиња

pustinjaНастављајући традицију да се реализација синдикалне програмске активности снабдевања чланова огревом заврши хуманитарном акцијом, Централа Синдиката ЕМС је и ове године помогла сестринству манастира Пустиња са донацијом пет тона сушеног лигнита. Драган Марјановић, председник Ресора за стандард СЕМС, заједно са превозником „Транс Комерц“ ДОО, организовао је превоз угља из РБ Колубара до драгоценог духовног и уметничког бисера Ваљевске епархије - манастира који се налази на улазу у клисуру реке Јабланице. По легенди стварање старе богомоље на чијим темељима је саграђена црква посвећена Ваведењу Пресвете Богородице, повезано је са владавином Немањића, посебно са краљем Драгутином. Скучени заравњени плато окружен густом шумом пружио је идеалне услове за подизање сакралног седишта које чува и расејава хришћанску православну духовност. Древном светињом управља високопреподобна мати игуманија Нина, а поред ње у манастиру се налазе још две монахиње. Оне су дочекале делегацију СЕМС и захвалиле се на дару свим члановима Синдиката ЕМС.


Социјално одговорно деловање Синдиката ЕМС

limanКроз донаторске и хуманитарне активности Централа Синдиката ЕМС се брине о друштвеним вредностима, уважава значај социјално одговорног деловања и сарађује у акцијама за општу добробит са локалним заједницама у којима има своје синдикалне подружнице.
У циљу усмеравања деце и омладине да се баве спортским активностима, које поред одвајања од улице, дроге и криминала, доприноси њиховом здравијем и квалитетнијем животу, као и популаризације игре „Баскет 3на3“, СЕМС подружница Нови Сад, уз помоћ Централе СЕМС, организовала је 20.10.2018. године баскет турнир на чувеном терену „Kоцка“ у новосадском насељу Лиман 4. Организацији турнира се прикључила и омладинска организација ОПЕНС (Омладинска престоница Европе Нови Сад), а помогла је и локална самоуправа - Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, која је финансирала изградњу безбедносне ограде око терена за игру.
Турнир је отворио иницијатор и главни организатор овог лепог и корисног дружења Драган Шарић, председник синдикалне подружнице СЕМС погон Нови Сад. На турниру су учествовале екипе: СЕМС Нови Сад, СО Транснафта и Централа СЕМС, уз велики број деце која су играла баскет, навијала и забављала се слушајући музику са разгласа и конзумирајући слаткише које је обезбедио организатор. Специјални гости манифестације су били Стефан Стојачић и Александар Ратков, чланови тренутно најбоље светске баскет екипе Лиман 3х3 Тесла вода. Они су провели време са децом и омладином у сликању и дељењу аутограма.


7. Октобар - Светски дан достојанственог рада

07.10.Општи циљ достојанственог рада је да утиче на позитивне промене у животима људи на локалном и националном нивоу, јер поред обезбеђивања прихода, посао отвара пут ширем друштвеном и економском напретку, јачању појединца, његове породице, али и заједнице.
На Светски дан достојанственог рада – 7. Октобар, синдикати инсистирају да достојанствен рад обухвата прилике за рад који је продуктиван и омогућава пристојну зараду, социјалну заштиту за породицу, боље могућности за лични развој и социјалну интеграцију, слободу изражавања својих потреба, организовање, учествовање у одлучивању и једнакост у могућностима и третману за мушкарце и жене.
Oд 2008. гoдинe, oд кaкo сe 7. oктoбaр обележава кao Светски дан достојанственог рада, десетине милиона људи у више од 100 држава учествовало је у активностима синдиката које за циљ имају напредак у корист свих, уместо само за привилеговане елите. Борећи се за бољи свет синдикални покрет се окупља 07.10.2018. године кроз кампању под називом „Мењајмо правила“. Кoнфeдeрaциja слoбoдних синдикaтa истичe да запослени имају право на пристojaн посао и сигуран рад и на jaснo дeфинисaнo радно време које ће им у дану оставити довољно слободног времена за њихове породице, за одмор и разоноду. КСС инсистирa нa праву свих зaпoслeних дa рaдe у сигурним условимa рада, праву дa oбaвљajу посао без стреса и страха од отпуштања, праву на своје достојанство на послу, праву и слободи удруживања у синдикате и колективно преговарање, праву да учествују у креирању закона и прописа који се директно тичу њиховог живота и рада. КСС се бори да запослени зa свoj рaд дoбиjу зaрaду од које они и њихове породице могу пристојно да живе, а не тек да преживљавају. У Србији радничке плате су и дaљe недовољне за достојан живот, a на раднике се гледа као на трошак који треба смањити када и где год је то могуће, а радно време је подређено потребама послодаваца. У оваквој атмосфери нема ни говора о достојанственом раду и зaтo мoрaмo дa сe мeњaмo кao друштвo и дa мeњaмo лoшe нaвикe кoje су пoстaлe прaвилa пoнaшaњa у oднoсу нa српскe рaдникe. Moрaмo дa мeњaмo прaвилa кaкo би сe српским радницима и њиховим породицама омогућиo и достојанствен рад и достојанствен живот.


Друга превенција радне инвалидности

zejtinlikЕМС АД и Синдикат ЕМС, у циљу превенције радне инвалидности запослених на радним местима са посебним условима рада, уз помоћ туристичке агенције „Atlantic travel service“, организовали су од 22. до 29. септембра 2018. године седмодневну „јесењу рекреацију“ у хотелу „Tropical“ у познатом грчком летовалишту Ханиоти, смештеном на унутрашњој страни полуострва Касандра на 95 километара од Солуна, једном од најлепших туристичких места „првог прста“ Халкидикија.
Аранжман за шездесет рекреативца је поред полупансиона на бази шведског стола, обухватао превоз и једнодневни излет аутобусом високе туристичке класе и крстарење бродом око Свете горе, одлазак у Стагиру, родно место Аристотела, посета видиковцу са статуом великог филозофа и музеју под отвореним небом, као и обилазак манастира Каково, метоха и економије Хиландара. Неколико дана лепог времена рекреативци су искористили за купање у мору, а остатак времена је протекао у дружењу на тераси хотела и шетњи по граду.
29.09.2018. године, на повратку у Србију, учесници програма друге превенције радне инвалидности ЕМС АД, посетили су српско војничко гробље Зејтинлик у Солуну, где су смештени гробови српских, француских, италијанских, енглеских и руских војника погинулих у пробоју Солунског фронта у Првом светском рату. Заједно са многобројним посетиоцима и високим званичницима из Србије, Француске и Грчке, наши рекреативци су присуствовали централном комеморативном скупу поводом јубилеја - 100 година од пробоја Солунског фронта, једног од најславнијих тренутака српске историје, који се у свету памти као симбол велике храбрости и пожртвованости српског народа.


IX спортски сусрети електропреносних компанија региона ЈИЕ

OOIXJIEУ организацији Синдиката Црногорског електропреносног система АД, 22.09.2018. године, у хотелу „Sea Fort“ Сутоморе, одржан је први састанак чланова Организационог одбора IX спортских сусрета електропреносних компанија региона Југоисточна Европа.
Организациони одбор је прихватио предлог Илије Бољевића, председника СО ЦГЕС, да се ова међународна радничка манифестација одржи од 30. маја до 02. јуна 2019. године у хотелу „Корали“ Сутоморе. За организацију спортско-рекреативних такмичења ангажована је асоцијација „Подгорички савез спорт за све“.
На састанку је договорен програм IX спортских сусрета који својим садржајем релаксира такмичарски део манифестације, а потенцира упознавање и зближавање радника електропреносних компанија региона и омогућава учесницима да више времена уживају у благодетима Јадранског мора.


Синдикални излет у Мађарску

pecujУ југозападном делу Мађарске у Барањској жупанији, у подножју планине Мечек, смештен је један од највећих и најлепших градова Мађарске – Печуј. Од првих праисторијских трагова па до модерне историје, Печуј је био мета многих народа који су у њему живели, радили и градили. Управо захваљујући тој чињеници, Печуј је израстао у град различитих култура, град који одише посебним духом и шармом. У сарадњи са Туристичком агенцијом „Мозаик 021“, Синдикална подружница СЕМС погон Нови Сад је 15.09.2018. године организовала једнодневни излет у Печуј. 40 чланова Синдиката ЕМС и пратећих лица је по лепом сунчаном дану и у лепом расположењу путовало преко Бачког брега и Баје до Печуја, града који је једно време након Првог светског рата био под српском управом. То су Излетници сазнали од Јанка, професора историје, туристичког водича који је причао о историји мађарског града, али и о стогодишњици пробоја Солунског фронта, која је падала баш на дан излета, па до данашњих дана и Печуја као престонице европске културе 2010. године, што ће и Нови Сад бити 2021. године.
Печуј је град медитеранског угођаја, прелепих грађевина и бројних музеја. Излетници су са водичем обишли центар и најпознатије објекте: Касим пашину џамију, катедралу, градску кућу, синагогу и музеј порцулана и керамике породице Жолнаи, који је један од најчувенијих у свету. Касније је свако ишао где је хтео да види оно што га занима по граду, а понуда је изузетно велика, од тржног центра Аркади, до великог броја разних продавница и сувенирница. Импресије свих учесника овог синдикалног програма су позитивне, мада је пут мало дужи за једнодневни излет, али вреди труда, јер Печуј је град који их је одушевио чистоћом, културном понудом, па и оним што је такође битно – ценама у ресторанима, које су исте и ниже него код нас.
Драган Шарић, председник синдикалне подружнице СЕМС погон Нови Сад


41. Сусрети координација СЕПС и 16. Спартакијада енергетичара

Albena18Спортска секција СЕМС је учествовала на две велике манифестације радничког спорта у заједничким екипама виших синдикалних централа. Са циљем да се у низу спортско-рекреативних манифестација, врши континуирано очување физичке способности запослених, као и зближавање и упознавање чланова других синдиката, од 05. до 08. септембра 2018. године, на спортским теренима у Врњачкој Бањи, одржани су 41. Сусрети координација СЕПС. Спортски сусрети седамнаест синдикалних организација сврстаних у екипе пет синдикалних координација: за производњу угља, за производњу термоенергије, за производњу хидроенергије, за дистрибуцију електричне енергије и Пете координације, у којој заједнички наступају чланови синдиката радника Управе ЕПС и ЕМС АД. 38 спортских рекреативаца Синдиката ЕМС је било у саставу екипе Пете координације, која је освојила друго место у дисциплини „Пливање Ж“ и треће у дисциплини „Пикадо Ж“.

Од 12. до 16. септембра 2018. године бугарско летовалиште Албена је било домаћин шеснаесте међународне „Спартакијаде енергетичара“ (XVI-th National Workers' Field Event of Power Engineers with International Participation), на којој је шест спортских рекреативаца Синдиката ЕМС учествовало у саставу заједничке екипе синдиката електропреносних компанија Југоисточне Европе - „The Electricity Transmission Companies In South-East Europe“. У јакој конкуренцији 17 екипа енергетичара, у 16 спортско-рекреативних дисциплина, пехаре су освојиле наше екипе у дисциплинама „Баскет 3на3“ - прво место, „Стони тенис М“ и „Пикадо Ж“ - друга места. Жељка Мудрић је добила сребрну медаљу за Пикадо, а златне медаље су други пут заредом добили наши баскеташи Предраг Степановић и Владимир Смилић. Посебну плакету Националне федерације енергетичара Бугарске за континуирани допринос развоју радничког спорта у региону добила је Јелена Матејић, директор Акционарског друштва „Електромрежа Србије“.

На маргинама ових радничко-спортских манифестација, одржани су формални и неформални састанци присутних синдикалних функционера, као и заједнички састанци са представницима послодаваца, на којима је изнето низ предлога за решење више проблема запослених у сектору енергетике, који су заједнички за цео регион Југоисточне Европе.


Нови Уговор о осигурању запослених у ЕМС АД

ddorПрема члану 43. Колективног уговора за Акционарско друштво Електромрежа Србије, Послодавац је дужан да, у циљу спровођења квалитетне социјалне заштите, поред колективног осигурања запослених од повреда на раду, професионалних обољења и обољења у вези са радом, под једнаким условима колективно осигура запослене за случај смрти, последица незгоде и дневне накнаде, односно болничког лечења, за случај тежих болести и хируршких интервенција.
Потписан је нови Уговор о осигурању запослених у ЕМС АД са са осигуравачем „ДДОР НОВИ САД“ а.д.о. на три године, од 01.07.2018. до 30.06.2021. године. Предмет Уговора са овим осигуравачем је колективно осигурање лица запослених у Акционарском друштву Електромрежа Србије од последица несрећног случаја (незгоде), укључујући повреде на раду и професионална обољења (Полиса број 665020681) и допунско (добровољно) здравствено осигурање за случај тежих болести и хируршких интервенција (Полиса број 665020269), а због измена закона, осигурани ризик „Смрт услед болести“ је обухваћен посебном полисом (Полиса број 665167102), али „Пријава“ и све остало је као и до сада за „Незгоду“. Нове полисе осигурања важе за период од 01.07.2018. до 30.06.2019. године.
Осигурани случај се третира према датуму НАСТАНКА, а не према датуму пријаве. Сви осигурани случајеви од 01.07.2017. до 30.06.2018. године пријављују се по претходним полисама. Случај повреде на раду обавезно се одмах пријављује Служби за БЗР, а Пријаве за све осигуране случајеве се достављају тек по завршеном лечењу водећем стручном сараднику за послове осигурања, најкасније три године од датума настанка незгоде (без обзира на датум када се подноси Пријава, важећи број полисе је према датуму настанка незгоде).
Запослени - корисник осигурања читко попуњава прву страну образца „ПРИЈАВА ОСИГУРАНОГ СЛУЧАЈА“. На другој страни овог обрасца потребно је да Уговарач осигурања попуни и овери образац, чиме потврђује податке о осигуранику. За лица која организационо припадају Погонима, то обављају лица из кадровске службе Погона. Потребно је да запослени - корисник осигурања попуни и образац „ИЗЈАВА – сагласност за исплату штете“ и приложи документа која потврђују настанак осигураног случаја. Водећи стручни сарадник за послове осигурања је Александра Дрљача, дипл.економиста, Акционарско друштво „Електромрежа Србије“, Сектор за ЕФП, Служба за ППП и осигурање, Кнеза Милоша 11, Београд, Тел. 011-3330-750
aleksandra.drljaca@ems.rs


Дванаести „Златни котлић СЕМС“

zk18У оквиру синдикалног програма обележавања јубилеја шест деценија преноса електричне енергије у Републици Србији, у суботу 23. јуна 2018. године, у парку испред хотела „Ђердап“ у Кладову, одржана је дванаеста туристичко-рекреативна манифестација чланова Синдиката ЕМС и њихових гостију - отворено такмичење Синдиката ЕМС у кувању рибље чорбе „Златни котлић СЕМС“. Синдикална подружница СЕМС погон Ваљево, овогодишњи домаћин и организатор, уз помоћ Централе СЕМС, обезбедила је све потребне састојке за кување рибље чорбе, а петнаест трочланих екипа са бројним помоћницима скувало је преко 100 литара овог специјалитета, који је одмах по завршетку такмичарског дела конзумирало више од 400 учесника и гостију. Поред екипа синдикалних подружница СЕМС на такмичењу су учествовале и гостујуће екипе кувара из синдиката електропреносних компанија региона Југоисточна Европа и екипа Синдикалне организације ЈП Транснафта из Новог Сада која је имала посебан штанд са војвођанским деликатесима. Док се чорба кувала екипа домаћина СЕМС погон Ваљево пржила је рибу на иновираној еколошкој верзији роштиља - таландари и служила свим учесницима уз пиво из точилице. Сунчано време, тамбураши, леп амбијент поред Дунава и добро расположење учинили су незаборавним ово целодневно дружење које се наставило поделом признања и слављем до касно у ноћ. Све екипе су припремиле укусне рибље чорбе, а по оцени међународне комисије дегустатора најбољу чорбу је скувала екипа Синдикалнe организацијe Македонски електропреносен систем оператор Скопје, друго место је заузела екипа СЕМС ДИРЕКЦИЈА, а треће место је заузела заједничка екипа две подружнице Синдиката ЕМС - Електроисток ПРОЈЕКТНИ БИРО и погон ОБИЛИЋ. Домаћин следећег „Златног котлића СЕМС“ је синдикална подружница СЕМС погон Крушевац.


Осми регионални спортски сусрети

kl18У оквиру синдикалног програма обележавања јубилеја шест деценија преноса електричне енергије у Републици Србији, од 21. до 24. јуна у Кладову су одржани Осми спортски сусрети синдиката електропреносних компанија из региона Југоисточна Европа. Учествовало је десет екипа: Македонски електропреносен систем оператор, Скопје; Синдикална организација Електропренос, Бања Лука; Синдикат акционарског друштва „Електромрежа Србије“, Београд; Електроенергиен системен оператор ЕАД, Софија; Синдикална организација Црногорског електропреносног система АД, Подгорица; Независни синдикат упосленика електропривреде ХЗ Херцег Босне, Мостар; Синдикат оперативног подручја, Тузла; Независни оператор система у Босни и Херцеговини, Сарајево; Електропренос Босне и Херцеговине, Сарајево и гостујућа екипа Синдиката ЈП Транснафта, Нови Сад, са укупно 400 такмичара. На пригодној свечаности испред хотела учеснике је поздравио Раско Мишкоски, претседател на СО на АД МЕПСО и координатор Секретаријата синдиката електропреносних компанија Југоисточне Европе (Secretariat for Electricity Energy Transmission SEE), који делује у саставу Регионалне синдикалне централе енергетичара Југоисточне Европе (Regional Energy Trade Unions Network of South Eastern Europe). У име свих такмичара скупу се обратио Владимир Смилић, координатор Спортске секције СЕМС, а Осме регионалне спортске сусрете отворио је Милован Андрић, председник Синдиката ЕМС и председник Организационог одбора ових сусрета.
У циљу зближавањa и упознавањa радника електропреносних компанија региона и са намером очувања физичке и здравствене способности радника, у два такмичарска дана надметања су одржана у 13 спортско-рекреативних дисциплина - Мали фудбал, Баскет 3на3, Стони тенис, Шах, Одбојка на песку, Пикадо, Куглање, Крос трка, Стрељаштво, Пливање, Тенис, Бекгемон, Дискголф и ревијалном Кувању рибље чорбе. Поред спортско-рекреативних активности сви учесници су имали прилику да посете хидроелектрану „Ђердап I“ и да уживају у вожњи бродом „Ђердап“.
На завршној свечаности Осмих регионалних спортских сусрета, испред Послодавца ЕМС АД, све присутне поздравио је Александар Курћубић, извршни директор за управљање и тржиште ЕМС АД, који је посебно истакао значај ове радничке манифестације за међусобно упознавање и дружење колега из електропреносних компанија региона, што доприноси и бољој пословној сарадњи.
Најуспешније екипе и појединци су добили дипломе, медаље и пехаре за освојена прва три места по дисциплинама. Специјалну диплому за фер-плеј, односно за гест или потез који велича спортски дух и витештво добио је Александар Калуђеровић из екипе Синдикалне организације Црногорског електропреносног система АД Подгорица. Прву меморијалну плакету коју је Синдикат ЕМС доделио у част свог трагично преминулог повереника „Бојан Филиповић“ за најбољег голмана на турниру у малом фудбалу добио је Младен Жилић из екипе Синдикалне организације Електропренос Бања Лука. Специјалне захвалнице Организационог одбора за помоћ у организацији ове манифестације добили су Јелена Матејић, директор ЕМС АД и Ненад Гавриловић, менаџер АД „Ђердап Турист“ из Кладова.
Проглашавајући Осме спортске сусрете синдиката електропреносних компанија из региона Југоисточна Европа завршеним, Милован Андрић, председник Синдиката ЕМС, предао је заставу Сусрета Татјани Драговић, представнику екипе СО Црногорског електропреносног система, домаћина наредних Сусрета, која је позвала све присутне да 2019. године дођу на црногорско приморје као учесници Деветих регионалних спортских сусрета.

ФОТО КЛАДОВО 2018 Фотографије из Кладова се могу наћи и на фејсбук страници хотела Ђердап - Facebook (hotel djerdap kladovo)


Прва „рекреација“

IrekreacijaСиндикат ЕМС кроз више програма превенције радне инвалидности, рехабилитације, рекреативних одмора и спортске рекреације, одобрених и помогнутих од пословодства, промовише здрав начин живота и бављење физичком културом, развој корпоративне културе и јачање унутаркорпоративних веза, односно тимског духа запослених. Одмор, опоравак, освежење, очување здравља, забава, разонода и релаксација, стварају добар и здрав дух и енергију, окрепљују и оспособљавају за нови рад и стварање.
ЕМС AД и Синдикат ЕМС су, у циљу континуиране превенције радне инвалидности запослених у Акционарском друштву „Електромрежа Србије“ и привредним друштвима „Електроисток“ - Изградња и Пројектни биро, организовали од 17. до 24.06.2018. године прву овогодишњу рекреацију за запослене на радним местима са отежаним условима рада, на бази седам пуних пансиoна у хотелу „Ђердап“ који се налази на самој обали Дунава у центру Кладова.
Кладово је познато по ванредним природним лепотама, гостољубивости и отворености својих грађана и Хидроенергетском и пловидбеном систему Ђердап са једном од највећих европских хидроелектрана са двостепеном бродском преводницом. На подручју Кладова налазе се стубови Трајановог моста уз античко насеље Понтес, Трајанова царска табла код деонице истоименог пута, римски војни логор Дијана, остаци аустријске тврђаве Елизабетфорт, турска тврђава Фетислам коју су Турци изградили 1524. године, а Срби освојили 1867. године, данас претворене у спортски центар и излетничку дестинацију, манастир Свете Тројице, национални парк Ђердап са заштићеним резерватом флоре и фауне, мноштвом пећина и ванредно лепим природним амбијентом, два мала вештачка језера у склопу шеталишног комплекса, археолошки музеј Ђердапа, градска чаршија претворена у пешачку зону, са очуваним староварошким фасадама приземних кућа и низом кафића са летњим баштама, пристаниште, спортско рекреативни центар „Језеро“ и омладински спортски камп Караташ.
Претежно лепо време је омогућило вођама пута Драгану Марјановићу, Јасмини Миљанић – Гузини и Фрањи Урбану да уз помоћ рекреатора, аниматора и другог вредног и веома услужног хотелског особља на челу са Ненадом Гавриловићем, менаџером хотела „Ђердап“, уз удобан превоз аутобусом „Дунавпревоза“ из Бачке Паланке, реализују све планиране активности - излете у манастир Буково код Неготина, где се монаси баве столаријом, кројењем, шивењем, иконописањем и справљањем вина, Ђердапску клисуру, прелепо место где је очуван континуитет живота од праисторије до данас, хидроелектрану „Ђердап1“, која беспрекорно ради већ пола века, крстарење бродом „Ђердап“, купање на уређеној градској плажи, пецање на околним теренима за риболов, шетње дунавским кејом, уживање у летњој башти хотела са погледом на Дунав, вечерња дружења уз квалитетан музички програм и активно учешће рекреативаца на Осмим спортским сусретима синдиката електропреносних компанија из региона Југоисточна Европа и такмичењу у кувању рибље чорбе „Златни котлић СЕМС 2018“.


Јубилеј преноса електричне енергије на високом напону

60emsПре равно 60 година, на Видовдан, одлуком Извршног већа Народне скупштине Народне Републике Србије формирано је наше Предузеће, да по Закону о електропривредним организацијама врши пренос електричне енергије путем система преносне мреже на целој територији Народне Републике Србије. Електроисток је основан у време друге „петољетке“, када је национални доходак у ФНРЈ растао по годишњој стопи вишој од 13% („југословенско привредно чудо“). Технички врло профилисано предузеће је објединио све послове везане за убрзани развој 110kV далековода и трафостаница, а касније и 220kV и 400kV постројења и одмах се сврстало у ред најуспешнијих у Србији и то је у континуитету остало до данас. У протеклих 60 година више генерација стручњака је уложило велике напоре како би данашњи ЕМС постао респектабилна компанија у Енергетској заједници Југоисточне Европе која се бави преносом и одржавањем мреже, управљањем преносним системом и тржиштем електричне енергије.
Како се у протеклом периоду развијало наше Предузеће, тако се модернизовала и развијала синдикална организација запослених у ЕМС АД. Синдикат ЕМС заузима централно место међу синдикатима електропреносних компанија региона и оснивач је виших синдикалних централа. Са Послодавцем је изграђен партнерски однос формализован у заједничком Преговарачком тиму. Колективни уговор за ЕМС АД је један од најбољих у земљи, али због „привременог” Закона, који ограничава и смањује зараде, није га могуће у потпуности реализовати у области зарада. И поред изузетних постигнутих резултата рада запослених у ЕМС АД, због пролонгирања укидања „Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава“, стагнира и опада њихов животни стандард, што има за последицу повећан одлазак високостручних и специјализованих кадрова из Друштва. Заједнички Преговарачки тим ЕМС АД настоји свим снагама да код трећег социјалног партнера - Владе Републике Србије издејствује за све запослене награђивање адекватно националном значају, великој одговорности и изванредним пословним резултатима Акционарског друштва „Електромрежа Србије”.
Низом пригодних манифестација Централа Синдиката ЕМС је обележила јубилеј шест деценија преноса електричне енергије у Републици Србији. Одржане су свечане седнице органа и радних тела Синдиката ЕМС и виших синдикалних централа, Спортска секција СЕМС је организовала турнире у знаку јубилеја, Секција за културу СЕМС издала је празнични двоброј Алманаха уметничког стваралаштва радника, а централна прослава овог јубилеја, уз учешће гостију из електропреносних компанија региона Југоисточна Европа, ЈП ЕПС и енергетских компанија Србије за транспорт гаса и нафте, одржана је 23. јуна у Кладову.
Пригодан чланак Јована Поповића, сарадника СЕМС, у дневном листу Политика
ВИДЕО Свечаност у Дому Гарде поводом јубилеја 60 година преноса

ФИЛМ 60 година преноса електричне енергије у Србији

FREEDOM AND SECURITY IN REAL AND SYBER SPACE

10mkУ београдском Дому Војске је 08.06.2018. године одржана 10. Међународнa научнa конференцијa „Слобода и безбедност у реалном и сајбер простору“, коју су организовали Центар за индустријске односе, Висока струковна школа за предузетништво, Висока здравствено-санитарна школа струковних студија „Висан“, Студентска конференција академија струковних студија Србије и „Бањалука College“, уз генерално покровитељство Министарства одбране Републике Србије.
Тема 10. Конференције изражава основни став да су слободе и безбедност, не само повезани, већ у великој мери међусобно зависни фактори, јер нема слободе без безбедности, и безбедности без слободе. У ова два појма сконцентрисане су готово све кључне тековине савремене цивилизације, које треба јасно анализирати кроз призму реалне и виртуелне стварности. Основни циљ ове Конференције је био да иницира конструктивну расправу између представника академске заједнице и цивилног друштва с једне и релевантних државних институција са друге стране о актуелним претњама, ризицима, изазовима и могућностима које пружа сајбер простор, о постизању консензуса у вези са будућом конфигурацијом стратешких агенди из домена сајбер безбедности, о дизајнирању међупартнерског оперативног приступа око фундаменталних питања као што је слобода изражавања на интернету, сајбер законодавство, безбедност рањивих група на интернету, сајбер напади, регулациони опсег надзора комуникација у сајбер простору, о сагледавању актуелних  претњи, ризика, изазова и могућности у области здравствене заштите, са посебним освртом на безбедност хране и воде и заштите животне средине, као потенцијалним метама биотероризма и сајбертероризма.
Министар одбране Александар Вулин отворио је 10. Међународну научну конференцију обраћајући се окупљенима поруком да је овај научни скуп прилика да се упознамо са феноменом о коме знамо јако мало, јер су сајбер простор и сајбер претње нешто што је сасвим ново у безбедносном смислу, али и у смислу одређивања нашег живота. На нама је да упозоримо шта се дешава у реалном свету пре него што нам овај виртуелни свет одреди какав ће бити живот и каква ће бити наша дешавања, истакао је министар Вулин закључујући да безобална слобода коју осећамо на интернету није слобода да овај свет учинимо лажним.
Потпредседник Народне Скупштине Републике Србије проф. др Владимир Маринковић, истакао је да 10. Конференција, кроз учешће различитих актера, еминентних професора и стручњака из Русије, Италије, Бугарске, Републике Српске, БиХ, Македоније и Србије, даје допринос у успостављању и развоју нових правила понашања у сајбер простору на националном нивоу и опредељује борбу против свих врста његових злоупотреба у складу са општеприхваћеним међународним и европским стандардима.
10. Међународној научној конференцији су присуствовали Борјанка Иванежа и Драган Шарић, полазници IV генерације Академије рада Центра за индустријске односе и Милован Андрић и Радомир Петровић, председник и заменик председника Синдиката ЕМС.


Колонада 8 - 9

kolonada89Секција за културу Ресора за стандард, превенцију радне инвалидности, спортску рекреацију и културу Синдиката ЕМС, поводом јубилеја 60 година преноса електричне енергије у Републици Србији, издала је празнични двоброј алманаха уметничког стваралаштва Колонада. У уводној речи Марије Шкорнички, уреднице овог часописа, наглашен је допринос Колонаде радничком стваралаштву, како указивањем на ствараоце, тако и нa давању подстрека да се ствара, да се објављује, да се полако гради стил, обликује мишљење, ради на себи и проширују видици, да се слободно време користи за „раст душе“ тако што се пишу поезија, кратке приче, фантастика, сатира, афоризми, романи, есеји, критике и тако што се црта и слика разним техникама.
Аутори Колонаде су првенствено радници посвећени својим професионалним активностима у току радног времена, а по изласку из канцеларије, са дежурства из диспечерске сале или команде трафостанице, повратка са трасе далековода и службеног пута, препуштају се уметничком стваралаштву, визијама, подстичу свој унутрашњи ток према креативности, иду новим процесима упознавања и спознавања својих идеја и визура. Премореност после извршавања радних задатака замењују задовољством сагледавања и опипавања нечега што је проистекло из само њихове маштовитости, а Колонада им је помогла да преброде почетни страх од првог представљања, страх од подсмеха, страх од оцене средине у којој се ради и борави.
Кроз рубрику „Ишчитавања“ Колонада је отворена за све уметнике који стварају дела инспирисана преносом електричне енергије.


Тениски турнир

tenis2018У оквиру програма „Спортска рекреација“ Спортске секције СЕМС, у сарадњи са синдикатима јавних предузећа енергетских компанија Србије за транспорт гаса „Србијагас“ и нафте „Транснафта“, организован је тениски турнир „Нови Сад 2018“. Од 18. до 20. маја дванаест сингл играча и шест тениских парова запослених у енергетским компанијама Србије за транспорт гаса и нафте и пренос електричне енергије такмичило се на тениским теренима клуба ТК „Elite“.
У финале парова пласирале су се екипе синдиката Јавног предузећа „Србијагас“ Нови Сад и Акционарског друштва „Електромрежа Србије” Београд, а победници су били запослени у ЕМС АД Погон Ваљево Предраг Маринковић, монтер ДВ екипе Бајина Башта и Александар Стајић, руковалац ТС Чачак 3. У сингл конкуренцији победио је члан Спортске секције Синдиката ЕМС Саша Радојковић, запослен у ПД „Електроисток – Изградња“ д.о.о. Београд.
На свечаности у ресторану „Фортуна“ Милојко Главоњић, председник синдикалне организације ЈП „Транснафта“ и Милован Андрић, председник Синдиката ЕМС, уручили су пригодне поклоне свим учесницима тениског турнира, а победницима ваучере за спортску опрему, пехаре и плакете. БИЛТЕН


1. МАЈ

1majMеђународни празник рада 1. маj се обележава у многим земљама света. Поjедине синдикалне централе у Србиjи организуjу традиционалну протестну шетњу и окупљање на Тргу Николе Пашића у Београду, али углавном се прославља на првомаjским уранцима у природи. Празник рада се обележава у знак сећања на прве масовне радничке демонстрациjе 1. маjа 1886. када је у Чикагу протествовало 50.000 радника, захтевајући боље услове рада изражене у пароли ТРИ ОСМИЦЕ – осам сати рада, осам сати одмора и осам сати слободног времена. Радници су захтевали и боље услове рада. У сукобу са полицијом тог дана погинуло је 6 а рањено око 50 радника. Одлуком донетом на Првом конгресу Друге интернационале, 1. мај се од 1889 године, у знак сећања на погибију чикашких радника, прославља као међународни празник рада. Kада jе и Совjетски Савез уврстио оваj датум у званични календар, због идеолошких разлика у СAД су почели да га обележаваjу првог понедељка у септембру. Први маj у Србиjи обележен jе први пут 1893. године протестним скуповима у Београду, а временом jе постао обичаj да се тог дана у зору излази на Првомаjски уранак у природу. Некада су се за Први маj палиле логорске ватре уочи празника, а сутрадан, обично на наjближем излетишту окупљао се народ уз пригодне говоре синдикалних функционера, рецитовала се и поезиjа, играла фолклорна друштва. Oд седамдесетих година прошлог века мање се инсистирало на говорима и културним програмима, а више на роштиљиjадама у природи и неформалним дружењима. Синдикалне централе су поводом радничког празника објавиле проглас са захтевима и порукама.


Споразум о продужењу важења Колективног уговора за ЕМС АД

potpisivanjeKUВлада Републике Србије је, на седници одржаној 28.12.2017. године, донела Закључак 05 број 11-13017/2017-1, којим је прихватила усклађивање Колективног уговора за Јавно предузеће „Електромрежа Србије“ са Одлуком о изменама и допунама оснивачког акта 05 број 023-10175/2016 од 27.10.2016. године, Статутом Акционарског друштва „Електромрежа Србије“ Београд број 110-10178/2016 од 27.10.2016. године и Решењем Владе Републике Србије о именовању директора ЕМС АД, 24 број: 119-12014/2017 од 05.12.2017. године (Колективни уговор о изменама и допунама Колективног уговора за Јавно предузеће „Електромрежа Србије“ Београд, број 511-00-ОРР-31/2017-005 од 03.01.2018. године).
Истим Закључком Владе Републике Србије усвојен је текст трипартитног Споразумa (број 511-00-ОРР-31/2017-006 од 03.01.2018. године) о продужењу важења усклађеног текста Колективног уговора до 02. фебруара 2021. године, чиме су сачувана сва достигнута права запослених у ЕМС АД. Наведени акти су објављени на огласним таблама Друштва дана 15.01.2018. године, када су и ступили на снагу.

Због законски (привремено) ускраћене могућности да се путем социјалног дијалога договори повећање зарада запослених у ЕМС АД и опасности да истекне рок важења Колективног уговора, по договору Послодавца ЕМС АД и Синдиката ЕМС, повучена је иницијатива за промену Колективног уговора (чијом би реализацијом у периоду важења рестриктивних закона могло доћи само до смањења права радника). Одмах по престанку важења „Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава“ приступиће се преговорима за нови Споразум о вредности радног часа запослених у ЕМС АД. Усклађен КУ за ЕМС АД


Избори у Синдикату ЕПС

JacaНа XLVII редовној седници Извршног одбора Синдиката радника ЕПС, одржаној 25.12.2017. године у Београду и Koнститутивној седници Главног одбора Синдиката радника ЕПС, одржаној 27.12.2017. године у Лазаревцу, верификовани су резултати редовних синдикалних избора ове синдикалне централе који су одржани 13. и 14. децембра 2017. године.

Од 36.716 чланова Синдиката радника ЕПС на изборе је изашло 28.374 (77,28%). Укупан број бирача, чланова Синдиката радника ЕПС који је гласао за јединствену синдикалну листу Милан Ђорђевић - Ђокин износи 27.274 (1100 неважећих листића). На победничкој листи је била и Јасмина Миљанић – Гузина, председница Актива жена СЕМС, која је изабрана на функцију председнице Актива жена Синдиката радника ЕПС.


Нови Уговор за „НОРЦЕВ“

norcevНа захтев Привредног друштва за одржавање и заштиту објеката и угоститељство „Одржавање и услуге“ д.о.о. Нови Сад, закључен је нови Уговор о коришћењу угоститељских и осталих услуга и садржаја у хотелу „НОРЦЕВ“ на Иришком Венцу од стране чланова Синдиката ЕМС, по ценама које су ниже од редовних цена. Уз помоћ Послодавца ЕМС АД добијен је максималан попуст који имају само запослени у ЈП ЕПС - 40% на цену хране, пансионских услуга, преноћишта са доручком и додатне садржаје (не односи се на цену пића и цену коришћења дневног боравка). Чланови Синдиката ЕМС који желе да користе наведене услуге у обавези су да даваоцу услуга пруже на увид личну карту и одговарајући документ којим се потврђује чланство у Синдикату ЕМС, да плаћање изврше одмах након пружених услуга и да поштују све прописане безбедносне мере, мере заштите од пожара и заштите на раду, као и да се придржавају кућног реда у објектима.

Објекат „Рибарац“ је изостављен из поменутог Уговора због промене пословне политике ПД „Одржавање и услуге“, односно због снижења цене свих угоститељских садржаја у ресторану „Рибарско острво“ у Новом Саду за све посетиоце (ЦЕНОВНИК хране и пића). Oдлуке и Нови Уговор ѕа НОРЦЕВ


Јубилеј Фонда солидарности ЕМС

RPПре 25 година основан је Фонд солидарности ЕМС. Фонд је настао из „Дневнице солидарности“ коју су једном годишње издвајали сви запослени, због потребе да се континуирано помаже, првенствено деци умрлих и погинулих радника. У договору са Послодавцем, Синдикат ЕМС је, у циљу пружања материјалне помоћи запосленима и породицама чланова Фонда у решавању и ублажавању одређених стања њихових социјалних потреба, донео Правилник о раду Фонда којим су уређена права и обавезе корисника, управљање и пословање Фонда, поступак за остваривање права на помоћ и друга питања од значаја за рад Фонда.
Сваких пет година Извршни одбор Синдиката ЕМС бира председника, секретара и чланове независне Комисије која управља прикупљеним средствима фонда из чланарине и дотација Послодавца. За четврт века рада Комисија је, на основу ЗАХТЕВА чланова Фонда, донела преко шест хиљада одлука за помоћ, а само у првој половини ове године већ је реализована помоћ за 170 чланова Фонда солидарности ЕМС.
Због логистичке подршке коју Комисија Фонда добија од Централе Синдиката ЕМС и стручних служби Послодавца ЕМС АД, за 25 година рада сва прикупљена средства су утрошена искључиво за давање помоћи, ни један динар са рачуна Фонда није утрошен ненаменски.
Члановима Фонда солидарности ЕМС и породицама чланова Фонда (брачни друг и деца која су на редовном школовању до 27 година старости и деца са посебним потребама, без школског услова и без старосне границе) додељује се материјална помоћ у следећим случајевима: редовна месечна новчана помоћ предшколској деци умрлих чланова Фонда солидарности ЕМС, за учешће у трошковима стационарног лечења члана Фонда солидарности ЕМС, за постоперативну бањску рехабилитацију за чланове Фонда који су претрпели повреду на раду или имају тежа хронична обољења, за учешће у трошковима набавке лекова и дијагностичких испитивања неопходних за лечење, за учешће у трошковима набавке медицинских помагала, за исплату једнократне новчане помоћи у случају непрекидног боловања на коме је члан Фонда солидарности ЕМС због болести био дуже од 3 месеца, за исплату једнократне помоћи у случају смрти родитеља, старатеља, усвојиоца, деце или брачног друга члана Фонда солидарности ЕМС, за исплату једнократне новчане помоћи породици умрлог члана Фонда солидарности ЕМС, породици умрлог пензионера - бившег члана Фонда солидарности ЕМС, за исплату једнократне помоћи члану Фонда солидарности ЕМС за партиципацију у трошковима лечења и ублажавање последица најтежих болести члана Фонда или члана његове уже породице (хемотерапија, зрачење и сл.), за учешће у лечењу неплодности члана Фонда солидарности ЕМС и његовог партнера поступцима биомедицински потпомогнутог оплођења и за друге случајеве по одлуци органа Фонда солидарности ЕМС.
Права и обавезе члана Фонда солидарности ЕМС стичу се потписивањем Приступнице у Фонд солидарности ЕМС и доспећем прве уплате чланарине на наменски текући рачун Синдиката ЕМС, a престају потписивањем Иступнице из чланства Фонда солидарности ЕМС. Поновни пријем члана који је иступио подразумева да сва права из чланства у Фонду солидарности ЕМС стиче након 6 месеци од дана поновног учлањења.
Раде Петровић, председник Комисије Фонда солидарности ЕМС


Мобинг

mobing Закон о спречавању злостављања на раду обавезује послодавце да, у складу са обавезама из међународних докумената, а пре свега директива Европске уније, стварају услове неопходне за здраву и безбедну радну околину и предузимају превентивне мере ради спречавања појаве злостављања на раду. Законом се уређује спречавање и забрана злостављања на раду и у вези са радом, поступак за заштиту од злостављања код послодавца, поступак судске заштите, мере за унапређење односа на раду и друга питања од значаја за спречавање злостављања на раду и у вези са радом. Примена овог Закона и Правилника о правилима понашања послодаваца и запослених у вези са превенцијом и заштитом од злостављања на раду, требало би да допринесе стварању позитивне радне атмосфере и међуљудских односа заснованих на сарадњи, колегијалности и тимском раду, што ће посредно утицати на радни учинак запослених и пословање послодавца.
Ради превенције злостављања и препознавања злостављања у ЕМС АД, одређена су лица за подршку којима запослени који сумња да је изложен злостављању може да се обрати ради пружања савета, информација и упутстава: Оливера Савић, дипломирани правник (0648408915), Жика Јовановић, дипломирани инжењер заштите од пожара 0648408946) и Милован Андрић, инжењер електротехнике на функцији председника Синдиката ЕМС, који је уједно и лице коме се подносе захтеви за заштиту од злостављања на раду (0648408219). Одлука о посредовању